Ondersteuning na de bevalling; borstvoeding/-ontsteking

Je bent net bevallen, en het valt je wat zwaarder dan je dacht. Misschien heb je een lange, moeilijke bevalling gehad, of hebben jij en je kindje wat meer tijd nodig om de borstvoeding onder de knie te krijgen. Je voelt tegenstrijdige emoties, van uitzonderlijk gelukkig, tot spontane huilbuien en een gevoel van ‘is dit het nou?’. De kraamzorg is net weg, je partner weer aan het werk; misschien sta je er alleen voor.

Het kan dan fijn zijn om een postpartum doula in te schakelen, die een paar keer per week bij je komt, variërend van een paar uur, tot een hele dag (of nacht). Zij kan voor je koken, licht huishoudelijk werk doen, naar je luisteren, meedenken met hoe je verder (borstvoeding)ondersteuning kunt regelen, je voeten masseren, even je kindje van je overnemen zodat je een uurtje kunt slapen, of douchen. Kortom, de postpartum doula geeft praktische, emotionele en psychische ondersteuning, zoals zij dat ook tijdens de bevalling doet.

Er zijn meerdere doula’s in Amsterdam die deze dienst verlenen, waaronder ikzelf. Mijn beschikbaarheid hangt enorm af van andere werkzaamheden die ik op dat moment heb. Mocht ik zelf niet kunnen, zal ik je naar een collega doorverwijzen.

Moeizaam opgang komen borstvoeding / beginnende borstontsteking

Heel specifiek geef ik ook ondersteuning bij het moeizaam opgang komen van de borstvoeding, of bij beginnende borstontsteking – in aanvulling op wat de kraamzorg/verloskundige of lactatiekundige aan advies, techniek en hulp bieden. Hiervoor kan ik één of twee keer bij je langskomen. Door massage van de borsten (die ik jou of je partner ook aanleer), het stimuleren van een paar specifieke acupressuurpunten en een voetmassage, heb ik nu al vaker meegemaakt dat dit bevorderlijk werkt op het voorkómen van borstontsteking, het vrijmaken van verstopte melkkliertjes en het (verder) opgang komen van de melkproductie.

Mijn tarieven kun je hier vinden.