Doulabegeleiding

KarienJoyceLotteAls doula geef ik continuïteit van zorg: ik kom wanneer je me vraagt te komen en ga pas weer weg ruim nadat je kindje geboren is, of dit nu 6 of 24 uur duurt. Ik blijf bij je thuis en ga mee naar het ziekenhuis. Ik ben er ter ondersteuning voor jou én van je partner, zodat deze zijn/haar rol in alle rust en vrijheid kan vervullen. De ondersteuning kan fysiek zijn (massage, suggestie houdingen), emotioneel (luisteren, bemoedigen), psychisch (ondersteuning bij angsten) en, indien gewenst, spiritueel (meditatieve oefeningen, adem, aanwezig zijn).

In een eerste kennismakingsgesprek kijken we of er een klik is en bespreken we de verschillende mogelijkheden. In aanloop naar de bevalling hebben we elkaar een aantal keren gesproken, zodat we elkaar leren kennen en ik goed op de hoogte ben van jouw wensen en behoeften. Deze sessies kunnen op maat gemaakt worden. Onder voorbereiding op de bevalling zie je wat zoal aan bod kan komen in de sessies; bij de doula-paketten kun je de verschillende opties zien.

SONY DSC

Iedereen is welkom bij me, of je nu voor een badbevalling wil gaan, of voor pijnstilling in het ziekenhuis. Mij gaat het erom dat jij de regie hebt over je bevalling, je gesteund voelt in je proces, en dat jij je bekrachtigd voelt in je moederschap.

Ik heb ervaring met het begeleiden van: poliklinische bevalling (bevallen in het ziekenhuis met je eigen verloskundige); bevalling met medische indicatie; badbevalling; vbac (vaginale bevalling na een eerdere keizersnede); eerdere traumatische bevalling/negatieve ervaring; angst voor de bevalling, alleenstaande moeders; keizersnede;  tweeling bevalling; stuitbevalling; medicamenteuze pijnstilling (ruggenprik, remifentanyl, pethidine); thuisbevalling. Ik heb vrouwen (en partners) uit diverse culturen begeleid, van Russisch, Pools, Engels, Amerikaans tot Indiaas, Chinees, Portugees, en uiteraard ook Nederlands.

Het werk als doula ervaar ik als heel bijzonder, inspirerend, boeiend en vervullend.